Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
20 Postów
Anna Zalewska
(anna7939)
Wiking
no wlasnie Marzenie ja tez boje sie bo u nich wszystko normalnie a u innego nie zwariowac idzie u mnie narazie wszystko oki ja wizyte mam na wtorek
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1549 Postów

(aga31)
Maniak
marzenie,u mnie mowila babeczke,ze to normalne,ale tez zaznaczyla,ze jak poczuje,ze sa mocniejsze i czestsze niz zwykle,to mam jechac do szpitala. I Ty pewnie tez wiesz jakie one sa codziennie. Jak zauwazysz,ze sa inne to jedz do szpitala i sie nie zastanawiaj.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
491 Postów
Dobrochna AS
(lady_dosia)
Wyjadacz
Marzenie, ja własnie zaczęłam 37 tydz i własnie w okolicach 34 zaczęłam się czuć troszkę gorzej pojawiły sie skurcze, kłucia, uciski, etc, jednym słowem z ciązy, która była dla mnie bezproblemowa w sensie samopoczucia zaczęłam nagle się czuc znacznie gorzej Wtedy tez nagle pojawiło sie puchnięcie, którego na taka skalę wcześniej nie miałam
Tak więc powiedz wszystko położnej, ale przede wszystkim słuchaj swojego organizmu, lepiej pojechać do szpitala 1 raz za dużo i być nadgorliwym.

Wczoraj miałam wizytę u połoznej i opowiadała mi szczegółowo o porodzie ale się zestrachałam w poniedziałek idziemy na usg, pewnie juz ostatnie, chyba, że coś zdecydują.

Dziewczyny zobaczycie jak to szybko minie, ja pamiętam jak niedawno robiłam test ciążowy a tu nagle tylko 4 tygodnie zostały kiedy to mineło?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
20 Postów
Anna Zalewska
(anna7939)
Wiking
leci leci czas Daris dzis tez do szpitaladzis idzie kciuki za Nia.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1549 Postów

(aga31)
Maniak
lady_dosia , to Ty tez w kazdej chwili mozesz znalezc sie na porodowce I masz racje,ze lepiej byc nadgorliwym Ja mialam robione usg 7 razy. Wiekszosc przez skurcze i bole brzucha. U mnie akurat wszystko bylo normalne i prawidlowe. Ale ja sie balam i sprawdzalam. A wiesz od czego tak puchniesz? Masz jakies zatrucie?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
491 Postów
Dobrochna AS
(lady_dosia)
Wyjadacz
Aga31, właśnie niemam, po prostu nagle mój organizm zaczął zatrzymywać wodę, czyli tak po prostu bywa... Miaąłm troche puchnięcia na poczatku ciązy, potem to minęło, no chyba ze duzo stałam lub siedziałam nieruchomo, bo jak chodziłam to było ok. A teraz się budzę juz spuchnięta, czyli stan permanentny

Ja w poniedziałek będę miała 3 usg tutaj w Norwegii (jestem tu od 25 tc), ale mówią, że to z powodu mojej tarczycy i cukrzycy w rodzinie i wola się upewnić, że dzidzia rozwija się dobrze, co miesiąc mam tez robione testy krwi poszerzone, więc nie narzekam. A w poniedziałek idziemy sprawdzic jak nam Mała przyrasta bo nagle zaczęła strasznie szybko rosnąć

Liczę sie z tym, że w każdej chwili możemy już jechać do szpitala - i z jednej strony juz bym chciała, a z drugiej boję się - czyli normalne rozterki chyba

Daris, trzymamy kciuki, zeby wszuystko szybko poszło i maluszek pokazał się dziś na tym świecie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
796 Postów
Marzena N
(marzenie)
Wyjadacz
O to chodzi że jak mi tak twardnieje ta macica to wtedy nie boli ale od paru dni dośc często mi twardnieje dół brzucha jedynie boli jakby jajniki i myslicie kochane ze powinnam jechać do szpitala???? mały sie rusza cały czas i juz sama nie wiem czy te twardnienia moga zaszkodzic dziecku???? Aga co Tobie mówiła połozna o tych twardnieniach???
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
796 Postów
Marzena N
(marzenie)
Wyjadacz
Boje sie tez że jak pojade do szpitala to mnie odeśla;( a na usg to pewnie musze miec skierowanie od lekarza lub słono zapłacic prywatnie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1549 Postów

(aga31)
Maniak
lady_dosia, dobrze,ze juz niewiele zostalo
marzenie, jak sie kladziesz i przechodzi to nie jest zle. Ale jak sie polozysz i masz wiecej niz 5 skurczy na godzine to jedz do szpitala. Po prostu obserwuj czy sie nie nasilaja i czy nie zaczynaja bardziej bolec.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
109 Postów
Aga Jas
(Kakariki)
Początkujący
Hej dziewczyny z tym puchnieciem w ciazy to normalne niestety.Ja tez mam spuchniete stopy i troszke dlonie.Ale jestem raz w tygodniu u pani doktor i twierdzi ze to normalne.Tak samo jak od poczatku ciazy mam ciagle proteiny w moczu i nawet przy mnie dzwonila do szpitala i stwierdzili ze nie ma co panikowac.W nastepnym tygodniu idziemy juz na ostatnie usg zobaczyc jak malenstwo jest ulozone i jakie jest duze .Bo wielki dzien zbliza sie wielkimi krokami jeszcze 22 dni albo tylko
DARIS powodzenia kochana
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok